Furesø Kommune

"Siden målingen i 2013 har medarbejderne i Furesø Kommune oplevet en stigende jobtilfredshed og engagement i deres arbejde."

Glade medarbejdere er gode medarbejdere

Kommunen ville have mere tilfredse medarbejdere, bedre ledere og dermed styrke løsningen af kommunens kerneopgave. Derfor valgte Furesø Kommune at trække på Rambølls store erfaring med kommunale HR-målinger, da trivslen skulle løftes blandt kommunens mange medarbejdere. For at nå hele vejen rundt nøjedes man ikke kun med en Trivselsundersøgelse, men supplerede med en 360 graders ledelsesevaluering og fik således et endnu mere nuanceret billede af organisationens tilstand.

I samme ånd arrangerede man en række arbejdsmiljødage, hvor bådeledere, arbejdsmiljørepræsentanter og tillidsfolk sad med ved bordet, da undersøgelsens indsigter skulle udmøntes i konkrete tiltag.

Med andre ord et godt eksempel på en udviklingsproces, der involverer organisationens forskellige niveauer fra start til slut og dermed skaber det fælles ejerskab over processen, som er nøglen til bæredygtige udviklingstiltag.

Et langvarigt parnerskab

Rambøll gennemførte i 2017 tredje måling i træk for kommunen, hvor udviklingen i design af spørgeramme, opfølgningen og en stigende jobtilfredshed har været synlig for organisationen i perioden.  Siden målingen i 2013 har medarbejderne i Furesø Kommune oplevet en stigende jobtilfredshed og engagement i deres arbejde. Alene fra målingen i 2015 til 2017 er kommunen enten gået frem eller har holdt samme niveau på alle trivselsspørgsmål i undersøgelsen.

Konkret har man i Furesø Kommune igennem årene da også arbejdet målrettet med medarbejder- og ledelsesudvikling. Kommunen har taget en lang række strategiske overvejelser i betragtning for undersøgelserne med det klare mål, at medarbejderne bedst muligt skal kunne løse de opgaver, de er blevet ansat til at løse, da det skaber engagement.

Læs mere om casen her.

 

Bliv kontaktet

Vil du gerne vide, hvordan vi kan hjælpe dig? Eller vil du gerne, at vi tager et møde om en forestående opgave? Skriv til os i formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Du er naturligvis også velkommen til at kontakt os for en uforpligtende snak på tlf: +45 5161 4000.